Naminiai varškės sūreliai arba nekepti varškės keksiukai


Man vaikystėje nieko skaniau nebūdavo už sūrelį su aguonom (AGUONOS! Visai jas pamiršau, kai dariau šiuos sūrelius… Damn) ir 3in1 kava. Dabar aš tokių dalykų nevalgau, bet valgo namiškiai, todėl kodėl ir vėl neįkišus jiems sveikesnio ir tikrai ne prastesnio varianto, pagalvojau 🙂
Receptas yra labai, LABAI paprastas. Nesigauti negali.
CYMERA_20131208_104722

Reikės:
200-250 g. varškės
100 g. juodojo šokolado
2-3 šaukštai cukraus
1 a.š. be kaupo vanilinio cukraus
Džiovintų vaisių, aguonų, uogienės, vaisių, kakavos… (įdarui rinkitės ką norit)

Šokoladą ištirpdyti mikrobanginėj arba vandens vonelėje. Tada imti silikonines formeles (aš naudojau silikonines formeles keksiukam, kur iš karto būna 6) ir teptuku ištepti dugną ir sieneles šokoladu. Labai plonai tepti nereikėtų. Išteptas formeles reikia dėti į šaldytuvą, bet aš išnešiau į lauką ir po 10 minučių jau buvo sustingusios.
Varškę ištrinti šakute (arba smulkintuvu) su cukrumi. Jei darysite su aguonomis tai šiek tiek varškiės tidėti ir sumaišyti su aguonom, tada dėti į formeles, pateptas šokoladu.
Jei ne su aguonomis, tai į formeles dėti šaukštelį varškės (kad būtų žemiau nei pusė arba pusė), tada dėti pasirinktus vaisius/ džiovintus vaisius/ šaukštelį uogienės (naudojau juodųjų serbentų, žiauriai skanu) ir tada vėl dėti varškę, maždaug iki viršaus.
Viršų aptepti lydytu šokoladu ir vėl dėti į šaldytuvą arba nešti į lauką keliom minutėm. 🙂
DSC_2123

Dar daugiau receptų (daugiausiai trumpų ir aiškių) ir kitokių naujienų, galite rasti Facebook puslapyje -> https://www.facebook.com/pages/MKR/297189703631840

3 mintys apie “Naminiai varškės sūreliai arba nekepti varškės keksiukai

Parašykite komentarą