Salotos su karališkomis krevetėmis.


Prabudus ryte nuotaika iš kart pakilo kai pro langą pamačiau giedrą dangų ir saulę. Deja po kokios valandos tą giedrą dangų uždengė debesys ir oras vėl apsiniaukė, todėl nėra labai didelio noro kišti nosį į lauką. Geriau šilti namai ir skanūs sekmadienio priešpiečiai 🙂

Reikės: (1 porcija)
* 4-5 karališkų krevečių;
* Kelių salotų lapų;
* Sauja špinatų;
* Trupučio brokolio;
* Ridikas;
* Salierų lapų trupučiuko;
* Svogūnų laiškų arba trupučio smulkinto svogūno;
* 5 žaliųjų alyvuogių;
* Petražolių, krapų;
* Juodųjų pipirų, trupučio druskos, bazilikų, čili pipirų (jei norit aštriau, aš kadangi mėgstu aštriai, tai nepagailėjau), raudonėlio;
* Alyvuogių aliejaus (1-2 a.š.);
* Citrinos sulčių.

Suplėšom salotų lapus, saliero lapus, špinatus ir sudedame į lėkštę. Supjaustom ridiką (kaip norit), per puse perpjaunam alyvuoges ir taip pat dedame ant salotų ir špinatų. Susmulkinam petražoles, krapus (šį kartą jų neturėjau, bet skaniau, bent man, yra su jais), svogūnų laiškus, brokolius ir dedame ant prieš tai sumulkintų daržovių.
Alyvuogių aliejų sumaišom su citrinos sultimis ir užpilame ant salotų. Tada suberiam prieskonius ir viską gerai išmaišom. Ant viršaus dedame krevetes, papuošiam petražolės šakele ir apibarstom trupučiu baziliko prieskoniais.
P.S. Galima dar užpilti sojų padažo ir pridėti džiovintų pomidorų 🙂 Tada labiau pikantiškas skonis bus.
Skanaus 🙂

3 mintys apie “Salotos su karališkomis krevetėmis.

  1. Myliu juros gerybes!! As vakar pietums dariau salotas su krevetem, tik dar pomidoriuku ir agurkiuko ipjausciau, kad vasara kvepetu 🙂 o siandien pietums suvalgiau labia gaivias salotas su krabu lazdelem (pomidoras, agurkas, avokada, krabu lazdeles, naturalus jogutas) Butinia imaisykit avokada i savo salotas, labai vertingas ir sknus produktas tiek groziui, tiek sveikatai 🙂

  2. Matai, aš maisto derinimu domiuosi ir gaminu pagal tai, o avokadas yra vaisius ir jokie vaisiai negali būti valgomi su žuvimi ar bet kokiu kitu maistu 🙂 žn kad avokadas skanu, aš jį vieną valgau

Parašykite komentarą