Dviejų kopūstų sriuba.


Tokią lietingą dieną, reikia man kažko šilto. Kodėl dviejų kopūstų? Keep reading.😀

Reikės:
1. Nedidelio kalafioro.
2. Kelių šimtų gramų jūros kopūstų.
3. Morkos.
4. 2-3 skiltelių česnako (nors tiesą pasakius, kitą kartą dėsiu jų daugiau, nes taip pikantiškai sriuba kvepėt turėtų…)*.
5. 1/3 poro arba svogūno.
6. Saliero stiebo.
7. ~700-800 ml jautienos (arba daržovių) sultinio.
8. Trupučio marinuotų burokėlių (nebūtina, aš tai šiaip imporvizavau įdėdama juos, bet visgi galėjau dėti daugiau, nes tikrai skanu būtų buvę).

Prieskoniai
Rozmarino, baziliko, muskato prieskonių, juodųjų pipirų, garstyčių sėklų (arba garstyčių miltelių.
* Česnako skilteles perpjauti į keturias dalis ir virti ant garų (galima tiesiog virti juos virš puodo, kur verda sriuba). Taip jie taps labai kvapnūs. Kai išvirs tiesiog atidėti į šoną. Trumpam.

Užpilam jautienos gabalą šaltu vandeniu ir verdam apie 30-40 minučių. Galima kelis lauro lapus įmesti. Kai sultinys išverda, išimame mėsą, įpilame kokią stiklinę vandens. Kai užvirs sudedame kalafiorą, 5-7 minutes paverdame. Tada sudedame sutarkuotą morką. Įberiam rozmarino prieskonių. Po 2-3 minučių sudedam jūros kopūstus, burokėlius (jei naudojate) ir porą (arba svogūną). Po 3 minučių sudedam salierą ir visus likusius prieskonius. Verdame vis pamaišydami dar 2-3 minutes. Galiausiai nukeliame puodą nuo ugnies, sriubą supilame į blenderį, sumetame česnako skilteles ir viską sutriname. Viskas🙂

P. S.Daržoves viriau trumpai, kad liktų kuo daugiau vitaminų. Ir trumpas virimas tikrai išsaugo daržovių tikrąjį skonį ir sriuba būna daug daug skanesnė, nei verdant ilgai ilgai, kol tos daržovės suverda ir nesuprasi kur kokia daržovė plaukioja…

4 thoughts on “Dviejų kopūstų sriuba.

  1. Įdomus receptas.
    Tik nuimk žymą “Vegetariškas”, nes naudoji jautienos sultinį, o tai jokiu būdu nėra vegetariška, ir nė vienas vagetaras(nevalgantis mėsos dėl gyvūnų), nepasakytų, kad tai vegetariška.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s