Blynai


Tinkantys ir pusryčiams ir vakarienei.

Reikia:
1. Vienos stiklinės kefyro.
2. Pusės stiklinės pieno.
3. Stiklinės miltų.
4. Puse arbatinio šaukštelio cinamono.
5. Trupučio druskos.
6. Dviejų kiaušinių.
7. 1 a.š. kepimo miltelių.
8. 30-40 gramų sviesto.

Sumaišome sausus produktus. Kitame inde įmušame kiaušinius, išplakame. Tada pilame kefyro, pieno ir plakame dar truputį. Beplakant beriame sausus ingredientus ir plakam kol neliks gumulėlių ir pan. Ištirpiname stikliniame indelyje 20 gramų sviesto ir supilame į blynų masę. Įkaitintoje keptuvėje ant ištirpinto sviesto kepame blynus. Norint kad būtų mažesni ir puresni stenkitės kad tešla būtų klampesnė, įdėkite daugiau miltų arba sumažinkite pieno kiekį (arba iš vis jo nepilkite). o norint kad blynai būtų plonesni ir padarytumėte krepšelius, žiūrėkit, kad masė būtų skystesnė ir, jei reikia, įpilkite pieno.
Ant silpnos ugnies apkepame kiekvieną puse po kelias minutes (kol paruduoja švelniai) ir viskas🙂 Jei darysite krepšelius, skanu būna jei įdėtumėt Nutellos, varškės, medaus, juodųjų serbentų uogienės (nuotraukoje matosi), saldaus kremo, susmulkintų vaisių, grietinės su cukrumi ir t.t. kaip tik jūsų fantazija prakalbės.

2 thoughts on “Blynai

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s