Šokoladinis lazdyno riešutų pyragas


Reikės

120 g lazdyno riešutų

250 g tamsaus, kokybiško juodojo šokolado

100 g sviesto

6 kiaušiniai

žiupsnis druskos

120 g cukraus

a.š. vanilinio cukraus

Šokoladiniam aptepui

200 g tamsaus, kokybiško juodojo šokolado

50 gr sviesto

1-2 šaukštai grietinėlės

kelios saujos skrudintų lazdyno riešutų

Lazdyno riešutus paskrudinkite orkaitėje 190 °C. Nepalikite jų skrusti be priežiūros, nes gali greitai sudegti. Skrudintus riešutus pilnai atvėsinkite ir sumalkite iki smulkių trupinukų.

Garų vonelėje išlydykite šokoladą kartu su sviestu. Dideliame dubenyje gerai išplakite kiaušinio trynius, cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Plakite iki tol, kol masė pašviesės ir padvigubės. Lydytą šokolado ir sviesto mišinį supilkite į trynių masę ir ten p[ats supilkite sutrupintus riešutus. Viską gerai išmaišykite. Baltymus atskirame dubenyje išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišykite į tešlą.

Pyrago masę supilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepkite apie 40 minučių 170 °C orkaitėje.

Kol pyragas vėsta, pasigaminkite aptepą. Šokoladą su sviestu ištirpinkite garų vonelėje. Visą masę užtepkite ant pyrago viršaus. Papuoškite skrudintais lazdyno riešutais.

10659202_937317349619069_2150828190800509419_n

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s