Studentiškiausias makaronų receptas ever.


Žinot tą jausmą, kai esi pikta (-as) kaip velnias ir nori kažkaip numalšinti nervus? Tai va, man taip buvo kai Vilniuje pakliuvau į kamščius, nes turėjau proto važiuoti apie 5-6 valandą, kada yra nemažas pikas. Tai kol aš sau keikiau kiekvieną vairuotoją ir visą Vilnių, pasižadėjau sau, kad žmonėms, pas kuriuos tuo metu buvau apsistojusi, grįžus gaminsiu valgyt, nori jie to ar ne, nes tai būtų vienintelė veikla, kuri padarytų mane laimingą po kančių kamščiuose.
Grįžusi namo pamačiau, kad virtuvėje yra tik makaronų, sugedusių burokėlių stiklainis, pieniškos dešrelės, kečupas ir prieskoniai (atseit maistas, iš ko galima kažką padaryt). Taigi ir sugalvojau, kaip tuo metu maniau, kad bus kažkokia nesąmonė, bet gavosi visgi neblogas valgis (?).
DSC_1467Čia turbūt ne tik studentiškiausias, bet ir pigiausias makaronų receptas. Aišku galima paruošti ir pigiau, bet tas pigiau būtų nebent vienu ar dviem litais. Arba dar pigiau – valgyti makaronus be nieko, o čia jie netgi yra su ,,faršu“

Reikės:

Makaronų 100-200gr.  (galima ir tokių, kokie nuotraukoje ir kriauklyčių, gal ir spagečių…)
Pieniškų dešrelių 5-6  (:D) 
Svogūno
Pomidorų padažo
Tabasco, jei mėgstate aštriau
Ciberžolės, kario, vištienos prieskonių
Picos prieskonių (jie taiso net blogiausią patiekalą)
Kaukazietiškų prieskonių (nebūtina, bt man jie skanūs.
Žodžiu, dar galite dėti kokius tik norit prieskonius, nors ir žuvies jeigu jums skanu

Užvirti vandenį (100gr makaronu lyg ir reikia 1l vandens), į verdantį vandenį įdėti druskos, šaukštą aliejaus ir subėrus makaronus juos virti tiek, kiek parašyta ant dėžutės (ar maišelio…), bet šiaip daugumai makaronų reikia 10-11 minučių.
Kol verda makaronai, į keptuvę pilame aliejaus ir apkepiname susmulkintą svogūną. Pieniškas dešreles sutrinam šakute (sakyčiau, kad tai šaipymasis iš maisto, bet kadangi pieniškos dešrelės nėra normalus maistas, tai viskas gerai) iki tokio lygio, kada jos atrodys daugiau mažiau kaip faršas. Tada viską dedame į keptuve ir apkepam su svogūnais. Po minutės ar dviejų supilame pomidorų padažą ir prieskonius (mėsos prieskonių galite negailėti, tada tikrai atrodys, kad valgote normalų faršą), išmaišome ir dar kepam kol išvirs makaronai. Kai jie išverda nupilame vandenį ir suberiam juos į keptuve. Dar kažkiek vis maišydami pakepam ir viskas.

Štai kokia skani nesąmonė man išėjo.

Parašykite komentarą