Lavašo suktinukai


Kadangi mėgstu nevisai kasdieniškus skonius, tai dažnai visokius suktinukus darau tai su varške, tai su fetos sūriu, tai su varške ir špinatais ar dar kaip nors įvairiau. Tačiau ne dažnai jie sulaukia puikių įvertinimų, nes, kiek pastebėjau, žmonėms labiausiai patinka tie paprasti, laiko patikrinti skoniai, pavyzdžiui kumpis, sūris. Tas mane erzina, nes ten nėra nieko įdomaus ir labai jau paprasta, bet jei patinka, tai patinka, ką jau darysi su tais primatais, kurie bijo naujų skonių.
CYMERA_20130726_102212

Reikės:
Lavašo (pirkau kažkokį labai didelį, tai jį pjausčiau į kelias dalis.
Vienos vištienos krūtinėlės
Marinuotų arba raugintų agurkėlių 2-3
Olandiško sūrio 150g
Kokių 6 pievagrybių
Vieno svogūno
Picos, ciberžolės, kaukazietiškų prieskonių
Jalapeno, jei patinka aštriai
Majonezo.
Pomidorų padažo

Išskleisti lavašą ant stalo, supjaustyti į kelias dalis arba naudoti iš kart visą. Vištienos krūtinėlę apibarstyti pipirais, druska ir 10-15 minučių palikti ramybėje. Susmulkinti svogūną, apkepti jį kelias minutes, vėliau sudėti susmulkintus pievagrybius, vėl pakepti ir pačiame gale, įdėjus 1-2 šaukštus pomidorų padažo viską sumaišyti, truputį pakaitinti ir nuimti nuo ugnies.
Lavašą pertepti majonezu, apibarstyti prieskoniais. Sudėti svogūnų/pievagrybių masę ir paskleisti po visą lavašą. Vištienos krūtinėlę labai smulkiai supjaustyti, apkepti  keptuvėje ir taip pat sudėti ant lavašo. Po to sudėti susmulkintus agurkėlius, jalapeną ir susukus lavašą apvynioti jį maistine plėvele ir palikti kelioms valandoms šaldytuve. Viskas🙂
P.S. Kai apkepinat svogūnus ir pievagrybius, dar galima įdėti smulkintą pomidorą, su juo irgi skanu🙂
P.S.2 Šiaip kiekiai priklauso nuo jūsų, vieno galite dėti daugiau, kito mažiau, aš šiuos suktinukus dariau žmogui, kuris labai mėgsta grybus, taigi tie mano pievagrybiai buvo tikrai labai dideli. Galima dėti tik tiek, kad jie vos jaustūsi ir pan.

One thought on “Lavašo suktinukai

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s