Sausainiai Macarons


Buvau apleidusi šį blog’ą, labiau esu linkusi dalintis receptais ir patarimais Facebook‘e, tačiau šituo netingėsiu pasidalinti ir čia.
Gaminau macarons’us pirmą kartą ir tas pirmas blynas visai nebuvo prisvilęs. O tiek prisiskaičiau kaip visiems nepavykdavo, kad net pati prisibijodavau bandyti. Esu iš tų, kuriems viskas turi gautis tobulai iš pirmo karto, nes kitu atveju man nusvyra rankos ir nebegrįžtu prie to gpatiekalo gaminimo kokius metus ar du. Čia tobulai nesigavo, nes matosi burbuliukai ant sausainių (kurių būti neturėjo!), tačiau tik tiek. Kitą kartą reikės pasigaminti kremą, nes šį kartą tiesiog patepiau baltuoju šokoladu. Tingėjimo lygis 3000.
11650618_10204236135290295_407861257_n

Reikės:
100 gr. kiaušinio baltymų (gavosi apie 3 maži kiaušiniai)
100 gr. migdolų miltų (maliau migdolų plokšteles)
180 gr. cukraus pudros
35 gr cukraus
Kakavos

1. Kiaušinio baltymus išplakti, bet ne iki standumo, o kol suputos. Po truputį suberti cukrų (paprastą, tuos 35 gramus) ir tada jau plakti iki standumo. Tokio tvirto.
2. Migdolų plokšteles sumalti iki miltų konsistensijos. Galiam naudoti ir migdolų miltus ir paprastus migdolus, bet viskas, galiausiai, turi pasidaryti kaip miltai. Tada miltus ir cukraus pudrą persijoti į dubenėlį ir sumaišytis su šaukštu kakavos (jei norisi kitokios spalvos macarons’ų ir jūsų maistiniai dažai yra skysti, tai įmaišykite juos į kiaušinio baltymus.
3. Į miltų mišinį sudėti baltymus ir atsargiai įmaišyti. Negalima permaišyti, aš, jei atvirai, maniau, kad gerokai permaišiau ir gausis man visiška nesąmonė, nes vis atrodė, kad yra daug miltų, bet sumaišiau atsargiai viską ir meldžiausi, kad išeitų bent kažkas panašaus į macaronsus.
4. Sudėti masę į konditerinį švirkštą ir išspausti 2-3 cm apskritimus ant kepimo popieriaus, paliekant šiek tiek vietos, nes jie pasipučia. Vėlgi, neturiu aš to konditerinio švirkšto, su maišeliu man irgi nesigavo, tai viską dariau šaukšteliu ir buvo žymiai patogiau nei būtų su švirkštais, kuriuos po to ir plaut reikia. Palikti sausainius valandai pailsėti.
5. Po valandos, įkaitinti orkaitę iki 150 laipsnių, įkišti sausainius ir kepti 15 minučių. Išimti ir leisti atvėsti, o tada pertepti kuo tik norit: nutella, uogiene, klevų sirupu, medum, kondensuotu pienu, ištirpintu šokoaldu ir t.t.
6. Vėliau dėti į šaldytuvą. Kiek teko girdėti, jie turi pastovėti ten bent per naktį ar kelias valandas.

Ir tikrai nėra taip sunku, kaip atrodo 🙂

11659385_10204236112569727_7373253451319986805_n

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s