Vištiena su ryžiais

IMG_2867.JPG

IMG_2865.JPG
Reikės:
200-300gr vištienos
Vienas maišelis ilgagrūdžių ryžių (galima naudoti bet kokius)
5-6 pievagrybių (priklauso nuo jų dydžio, pas mane didoki buvo)
Svogūnas
Česnako kelios skiltelės
1l-1,5l vištienos sultinio
Druskos, pipirų, kario prieskonių, galima ir vištienos prieskonių

Vištieną marinavau džiovintų pomidorų padaže (sutrinti džiovinti pomidorai, čili pipiro šiek tiek, aliejus (gali būti nuo pomidorų), druska, pipirai, karis), bet galima tik su druska, kariu ir pipirais. Palikti minimum valandai.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti vištieną, šiek tiek apkepti, tada suversti susmulkintus česnakus ir svogūną. Po kelių minucių ir pievagrybius įdėti ir kepti apie 5 minutes.
Gilesnėje keptuvėje įpilti šiek tiek aliejaus, o kai įkais, iš maišelio suberti ryžius, kuriuos vis maišant reikia šiek tiek pakepti. Tada pas ryžius sudėti vištieną su daržovėm, sumaišyti, įpilti sultinio ir uždengus dangčiu palikti troškintis 20-30 minučių. Reikia vis užmesti akį, nes sultinys išgaruoja, tai tokiu atveju įpilti sultinį. Troškinti kol ryžiai suminkštės.

IMG_2867-0.JPG

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s