Riešutų pyragas


Tai – pirmas pyragas per, turbūt, 3-4 mėnesius. Aš tuo negaliu patikėt, bet jis bus tikrai nepaskutinis, nes visgi artėja Velykos ir varškės pyragas.
10171891_10201674034879386_7384559470888012322_n

Tešlai:
175g miltų
100g cukraus
125g sviesto
Truputis druskos
Mažas kiaušinis

Įdarui:
300 gr riešutų (naudojau 200gr lazdyno riešutų, 90gr graikinių ir truputį migdolų ir žemės riešutų)
100ml grietinėlės
200gr cukraus
2 v.š. medaus

Miltus, gabaliukais sukapotą sviestą, cukrų, druską ir kiaušinį sudedam į vieną dubenį ir kapojam, kol viskas susimaišys, vėliau užminkom kietą tešlą. Ją suvynojam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą valandai.

Dubenėlyje užverdam grietinėlę, cukrų ir medų. Kai užvirs, sudedam riešutus (aš šiek tiek juos pasmulkinau, bet nebūtina) ir verdam kokias 5-10 minučių ir tada paliekam atvėsti.
Orkaitę įkaitinam iki 200 laipsnių. Išimam kepimo formą (ją galima iškloti folija, , ištepti riebalais, iškloti kepimo popieriumi (jei gražiai tai padaryti įmanoma), įklijuojame į ją tešlą (kraštų nepamirštam) ir supilam atvėsusį įdarą.
Tada pašaunam į orkaitę ir kepam apie 40 minučių.
Kai iškeps, reikia pyragą atvėsinti ir, ateit, apvyniojus kokia folija ar kitaip sandariai uždarius laikyti reikia jį keleta dienų, kol ,,susibrandina”. Aš palaikiau, bet galima valgyti ir iš karto🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s