Marcipaniniai saldainiai


Paveikta nervų, dėl vis manęs nepasiekiančių paskutinio egzamino rezultatų, rytojaus praktikos gynimo ir begalinio šiandienos nuobodulio, sugalvojau panaudoti užsilikusią marcipanų masę. Tik deja jos buvo per mažai įgyvendinti visas idėjas, gaminant saldainius.
1412394_10201098507091551_1401711059_o

Reikės:
Marcipaninės masės (galima ir patiems pasigaminti, bet tiek migdolų neturėjau)
Šokolado (priklauso nuo marcipaninės masės kiekio, aš dariau iš plytelės, o marcipanų buvo gal 200gr ar 150gr…)
Pekano, migdolų ir žemės riešutų
Džiovintų vaisių (figų, datulių, slyvų, persikų)
Sviesto šaukštas

Vandens vonelėje ištirpinam šokoladą ir sviestą.
Iš marcipaninės masės formuojam norimos formos ir dydžio saldainius, merkiam į šokoladą, padedam ant sviestinio popieriaus ir ant viršaus uždedam riešutus. Arba riešutus galima įdėti į marcipanų vidų ir tada mirkyti į šokoladą.
Kai marcinaninės masės nebeliko, o šokolado liko, mirkiau džiovintus vaisius.
Viską palikti šaldytuve kokiai valandai ar dviem.

Dar daugiau receptų (daugiausiai trumpų ir aiškių) ir kitokių naujienų, galite rasti Facebook puslapyje ->  https://www.facebook.com/pages/MKR/297189703631840

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s