Super tortas


,,Super tortu” šitą tortą pavadinau todėl, kad nebuvo dar tokio pyrago/ torto/ sausainių/ saldainių/ keksiukų ir t.t., kuriuos būčiau gaminusi 4 kartus per tris dienas. Ir dar į ateitį užsakė. Plius jis labao lengvai pagaminamas ir, kaip jau supratote, labai skanus.
CYMERA_20131229_154326

Reikės:
Sluoksniuotos bemielės tešlos, 1 pakelis
100gr sviesto, kambario temperatūros
Skardinės kondensuoto pieno
1 a.š. vanilės ekstrakto
2 valg. šaukštų citrinos sulčių
100gr kokosų drožlių (nebūtina)

Tešlą atsildyti, supjaustyti kažkur 1cm pločio juostelėmis ir kepti 180-200 laipsnių orkaitėje, kol apskrus. Man gavosi kažkur 15-20 minučių. Vėliau palikti atvėsti. Ir dar keletą juostelių palikti papuošimui.

Kremui reikia išsukti sviestą iki purumo, supilti kondensuotą pieną, vanilės ekstraktą, pusę kiekio kokoso drožlių, citrinos sultis ir viską vėl gerai išmaišyti.

Paimti keturkampę formą ir ištiesti ant jos maistinę plėvelę. Ant plėvelės paskleisti šiek tiek kremo (po visą dugną, bet nebūtinai labai storu sluoksniu, nes po to gali neužtekti) ir sudėti tešlos juosteles, vienu sluoksniu. Sudėjus, ant jų vėl uždėti kremo, paskirstyti ir vėl dėti juosteles. Taip sluoksniai reikia dėlioti, kol kremo neliks.
Baigus sluoksniuoti, tortuką uždengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą kelioms dienoms (aš dėjau parai, skonis buvo super, bet geriau būtų kelias paras palaikyti, labiau kietesnis bus).
Po kelių parų išimti iš šaldytuvo, ištraukti iš formos ir nuimti maistinę plėvelę. Tas juosteles, kurias reikėjo atsidėti papuošimui, sutrupinti, sumaišyti su kokoso drožlėm ir aplipinti visą tortuką, paspaudžiant delnu.🙂

CYMERA_20131229_154304Dar daugiau receptų (daugiausiai trumpų ir aiškių) ir kitokių naujienų, galite rasti Facebook puslapyje ->  https://www.facebook.com/pages/MKR/297189703631840

7 thoughts on “Super tortas

    1. Nėra už ką ;] Nebūtina tiek laikyti, bet geriausia būtų🙂 užteks ir pros, vis tiek skanu😀 aš net mažiau kažkada laikiau, tiesiog ilgiau palaikius, būna tvirtesnis🙂

  1. Man teslos pagaliukai, net pabuvę parą su kremu, išlieka kieti. T.y. pagaliukai gyvena atskirą gyvenimą nuo kremo. Skanu ir taip, bet norėtųsi, kad jie susijungtų. Ką daryti?

  2. Jau kokį 100 kartų padariau šį tortą. Dariau ir su kavos skonio kondensuotu pienu, visiems net dar labiau patiko. Ir sulaistau lakštus kava, kad minkštesni būtų. Tai išties super tortas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s