Žemaitiški blynai su grybais


Patinka man gaminti vaikystę primenančius patiekalus. Vaikystę, kai neskaičiavai kalorijų ir valgei ką norėjai😀 Dabar tokių patiekalų pas mane nebūna ir retai kur susiduriu su jais, todėl sugalvojau pagaminti, ta proga, kad seniai su jais matėmės.

CYMERA_20131123_203420

8-9 blynams reikės:

7 vidutinio dydžio virtų bulvių
2 kiaušinių
2 šaukštų krakmolo
2 šaukštų miltų
1 a.š. druskos
Vidutinio dydžio svogūnas
300gr pievagrybių (galima ir raugintų kopūstų, kepenėlių pašteto, mėsos, varškės…)
Pipirų
Padažui:
Apie 150 gr grietinės
150ml pieno
1 v.š. miltų
1 v.š. sviesto
1 skiltelės česnako
Krapų

Bulves sutriname arba sumalam per mėsmalę (tokios neturėjau, tai tryniau rankiniu būtų). Tada reikia įmušti kiaušinius, sudėti miltus, krakmolą ir viską išmaišyti.
Keptuvėje ant aliejaus pakepti svogūną ir po kelių minučių sudėti pievagrybius (arba kopūstus, arba mėsą… :D). Pievagrybius kepti kokias 5 minutes, kopūstus ir mėsą reiktų ilgiau.
Su miltuotomis rankomis imti bulvių masės paplotėlį, padaryti jį plokščią, į vidų įdėti įdaro (šiuo atveju svogūnus su pievagrybiais) ir užlankstyti kampus, kad gautųsi tokie kaip rageliai. Tada suploti juos šiek tiek, padaryti kažką tokio labiau primenančio blynelius ir kepti keptuvėje kol paruduos gražiai.

Padažui reikia keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti susmulkintą česnaką ir pakepti keliasm inutes. Vėliau supilti grietinę išplaktą su pienu ir miltais. Kaitinti viską to;, kol padažas sutirtštės ir tada sudėti krapus.

CYMERA_20131123_203518

 

Dar daugiau receptų (daugiausiai trumpų ir aiškių) ir kitokių naujienų, galite rasti Facebook puslapyje -> https://www.facebook.com/pages/MKR/297189703631840

One thought on “Žemaitiški blynai su grybais

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s