Šiaip tikėjausi iš jų visai ko kito, bet netyčia aš juos pačius dar labiau paskaninau.
Vienai porcijai reikės:
Saujos makaronų (rotini ir panašių)
kelių gabaliukų sviesto
pusės nedidelio mėlyno svogūno
5-6 žalių arba juodų alyvuogių, perpjautų per pusę
Kelių šaukštų pomidorų padažo (aš naudojau kažkokį su prieskoniais ir rikota, bet nebūtina tokio)
3 dž. pomidorų
Balzamiko acto šlakelio
Pipirų, druskos, bazilikų, raudonėlio
Grietinėlės (nebūtina)
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje su šaukštu aliejaus. Nukošti.
Nedideliame puodelyje ištirpinti gabaliuką sviesto, pakepti susmulkintą svogūną, kol paruduos. Sudėti pomidorų padažą, baziliko prieskonius, raudonėlį, sudėti alyvuoges, susmulkintus džiovintus pomidorus, įpilti šlakelį balzamiko ir viską šiek tiek pakaitinti. Po kelių minučių sudėti makaronus, išmaišyti ir dar pakaitinus sudėti druską ir pipirus.
Man jie gavosi aštrūs, o kadangi šeimos nariai nelabai mėgta aštrumą, pabandžiau įpilti grietinėlės ir buvo tiesiog super. 🙂