Varškėtukai


O dieve o dieve o dieve, buvau visiškai pamiršusi šitus nuostabius mažus, mielus, skanius abriedukus (arba varškėtukus), o juk jie vaikystėje man taip patiko… Aišku dabar, kai valgau sveikai, nelabai leidžiu sau valgyti tokį maistą, bet jų gaminimas irgi suteikia laimės. Dar tokia nostalgija apima… Kas nevalgė, tuos būtinai jais pamaitinu, nes jų tiesiog NEGALIMA BŪTI NEVALGIUS!

IMG_20130922_143653 IMG_20130922_143750

Šiem meilėm maždaug, apytiksliai reikės:

(Šiaip, tiesą sakant, nežiūrėjau TIKSLIAI kiek ko dedu… )

Apie 5-6 šaukštus miltų
1-2 šaukštus varškės (geriau būtų, kad varškė būtų iš tokių pakelių, nes visur kitur ji būna labai šlapia, o tokios mum nereikia). Apskritai, tai varškės galima ir nedėti, bet patys abriedukai bus minkštesni, jei įmaišysite bent kelis šaukštus jos.
Vandens
1 kiaušinio
Druskos
Cukraus (jei darote saldžius. Aš tokių nedariau, tai jo net nedėjau)
Sviesto (turėjau su žolelėmis, labai skanus)
Creme bonjour (nebūtina)
Grietinės
Krapų

Pirmiausia tai uždėjau puodą ant viryklės ir užkaičiau vandenį. Tada dubenėlyje suplakiau kiaušinį, sudėjau varškę, druską, viską pamaišiau, varškę šiek tiek patryniau šakute. Tada sudėjau miltus, šiek tiek įpyliau vandens ir maišiau, minkiau… Reikia, kad tešla neliptų prie rankų, tai jei reikia, pridėkite miltų. Vėliau iškočiojau ilgą sasyską ir supjausčiau mažais gabalėliais.
Kai vanduo užvirs, įberkite druskos ir sudėkite abriedukus. Virkite juos 10-15 minučių. Tada, nupylus vandenį ir kol jie dar karšti, įdėti sviesto (arba creme bonjour) ir išmaišyti, kad ištirptų. Dėti į lėkštę, įdėti grietinės ir apibarstyti krapais.

IMG_20130922_143631

7 thoughts on “Varškėtukai

  1. Taigi čia varškėčiai! Pamirštas pagrindinis pavadinimas, nors ir išvardinta daug kitų (abriedukai – netgi ir negirdėta!)😉

  2. mano nuomone abriedukai ir eziukai nera varskeciai🙂 nes juose nera arba visai nedaug dedasi varkes…. o del “senovinio” lietuvisko maisto tai kiekvienam regionui priskiriama skirtingi patiekalai ir skirtingi gaminimo budai todel dzukijoje svilpikai yra kepti orkaiteje o zemaitijoje- virti, eziukai :} kur ju ir receptai visai skirtingi

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s