Naminis mėsainis


image

2-3 burgeriams reikės:
Bandelių
200gr faršo (pas mane buvo pusiau jautiena, pusiau kiauliena)
Pusės svogūno
Pekino kopūsto arba iceberg salotų
Pomidoro
Sūrio (būna tie specialūs burgeriams, keturkampiai)
Majonezo
Pomidorų padažo
Druskos, pipirų

Pirmiausia faršą sumaišyti su druska, pipirais, 1/4 susmulkinto svogūno ir palikti šiek tiek susitūpėti. Vėliau drėgnomis rankomis suformuoti plokščią kotletuką (padaryti jį gerokai platesnį nei bandelė, nes keptamas tas svolačius susitraukia vis ne per puse…). Kepti, kol iškeps, o gale ant jo uždėti riekelę sūrio ir leisti šiek tiek išsilydyti, o tada jau nuimti nuo keptuvės.
Bandelėlę perpjauti išilgai į tris dalis (galima ir dvi), patepti majonezu, sudėti susmulkintas salotas, o ant jų dėti mėsytę su sūriu ir užpilti pomidorų padažu. Tada ant visko dėti dar vieną dalį bamdelės, patepti ją majonezu, uždėti šiek tiek salotų ir kelis griežinėlius pomidoro. Galiausiai uždėti viršutinę dalį.
Jei darėte iš dviejų dalių, tai ant mėsos uždėti pomidoro ir viršutinę dalį.

image

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s