Studentiška koldūnų sriuba


Palyginus neseniai gaminau makarinus su “faršu” (jis buvo iš sutrintos daktariškos dešros), iš kurių nesitikėjau nei vieno gero atsiliepimo, nes tas improvizuotas receptas buvo labai labai spontaniškas. O atsiliepimų gerų buvo ir buvau labai nustebinta.
Davar tiesiog norėjau gamint koldūnus, o tiesiog išvirt ir užverst grietine ar tai pakept jau tikrai atsibodo. Ir kadangi po vakarykščio baliaus tos savijautos būna tokios valdiškos (kas nesupranta žodžio ,,valdiškas”, tai reiškia BLOGOS), tai sultinukas su tais koldūnais siambėjo visai viliojančiai.

image

Reikės:
Kokio pusės pakelio koldūnų
1l vandens reiks vieno sultinio kubelio (kiekius patys jau tvarkykitės, kiek naudosit), žinoma, normalus sultinys būtų labiau super
Nedidelės morkos
Galima dėti paprikos ketvirtadalį, svogūno ketvirtadalį, truputį raugintų kopūstų… Žodžiu, ko norite, aš tai dėjau morką, ktruputį paprikos ir kopūstų.
Prieskonių (naudojau kaukazietiškus ir krapus)
Sojos padažo

Užvirti vamdenį, įdėti kubelį sultinio, leisti ištirpti. Sudėti supjaustytas morkas ir kitas daržoves, pavirti kokias 5 min ir sudėti koldūnus. Tada virti juos taip, kaip parašyta ant jų pakelio🙂
Kai išvirs ir sriuba garuos lėkštėse, įpilkite kokį 1-2 a.š. sojos padažo.
Be jo galima dėti grietinės arba pomidorų padažo.
Ir vėlgi buvo netikėtai skanu.

image

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s