Makaronai su jūros gėrybėmis


image

Reikės:
200gr makaronų
Pakelio šaldytų jūros gėrybių (galima ir konservuotas)
Svogūnas
Skiltelės česnako
Pomidoro arba 6-7 vyšninių pomidoriukų
Druskos, pipirų, krapų, bazilikų
100ml grietinėlės

Užvirti vandenį, įdėti druskos, šaukštą aliejaus ir sudėjus makaronus juos virti tiek, kiek parašyta.
Keptuvėje išlydyti sviestą, apkepti jūros gėrybes ant mažos ugnies (kokias 5 minutes). Jei jūros gėrybės šaldytos, tao atšildyti prieš tai, jei konservuotos, tai nupilti visą tą skystį.
Vėliau, pas jūros gėrybes sudėti susmulkintą svogūną, česnako skiltelę ir viska pakepti kelias minutes. Tada sudėti susmulkintą pomidorą arba per puse perpjautus vyšninius pomidoriukus.
Po kelių minučių supilti grietinėlę, suberti druską, pipirus, bazilikus, krapus ir pakaitinti, kol grietinėlė užvirs. Sudėti į keptuvę spagečius, viską išmaišyto, kad visi spagečiai pasidengtu padažu ir nuimti nuo ugnies.
Viską sudėti į lėkštes ir valgyti.

image

3 thoughts on “Makaronai su jūros gėrybėmis

  1. laba diena, jūsų patiekalas gražiai arodo, ir makaronai akivaizdžiai gerai išvirti, nepervirę. tik viena maža pastaba – jei patiekale naudojami pomidorai, tai yra, jūros gėrybės gaminamos su pomidorai, grietinėlė nepilama, šie produktai nesiderina – bent jau italai taip sako. taigi – arba jūros gėrybės su makaronai, arba – su grietinėle. bet tai tik nuomonė. gal jums skaniau viskas kartu, ir tai naujas skonio atradimas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s