Spaghetti carbonara


Man buvo pasakyta paruošti bet ką iš makaronų, taigi sugalvojau padaryti carbonara, nes nesu jos dariusi. Gavosi gerai. Būtų dar geriau jei atsiminčiau produktų kiekius.
DSC_1531Reikės:
100-200gr. spagečių
50-100gr šoninės
50gr sūrio (galima olandiško, galima ir kieto kaip ,,Džiugas”)
Aliejaus
Kelios skiltelės česnako
1-2 kiaušinio tryniai
2/3 stiklinės grietinėlės arba 4 šaukštai grietinės (bet jei naudosit greitinę, tai pasilikit kokius 2-3 šaukštus makaronų nuoviro)
Pipirai

Išvirti makaronus taip, kaip bus nurodyta ant pakuotės, ir suversti į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų. Keptuvėje pakepinti šoninę, kol lengvai paruduos. Tada sudėti susmulkintą česnaką ir vėl pakepti kokią minutę.
Sumaišyti padažą: į indelį supilti grietinėlę (arba grietinę, sumaišytą su nuoviru), pipirus, trynius, sūrį ir viską sumaišyti. Padažą supilti į keptuvę ir šiek tiek pakaitinti, ant mažos ugnies, vis maišant. Tada keptuvę nuimti nuo ugnies, sudėti makaronus ir gerai gerai viską išmaišyti.
DSC_1530

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s