Dvi skanios, sveikos ir pikantiškos užtepėlės


Kartą seniai seniai, t.y. prieš metus ar du, aš pradėjau mėgsti tokį dalyką, kaip anakardžių riešutai. Kažkokia fantastika. Po to pradėjau juos malti iki košytės su įvairiais ingredientais. Super fantastika.
OLYMPUS DIGITAL CAMERARaudonai užtepėlei reikia:
Kokių 100gr mirkytų anakardžių riešutų (užpilti verdančiu vandeniu ir palikti)
Tiek pat džiovintų pomidorų aliejuje (aš visada dedu daugiau man atrodo, nes juos mėgstu)
Skiltelė česnako
Čili prieskonių, jei norisi aštriau, nors aš tai nededu jokių prieskonių.

O gaminimas bus sudėtingas: viską sumalti maisto smulkintuvu.😀 Ji tokia kaip ir žaliavalgiška galima sakyti.

Tai kitai užtepėlei:
100gr tokių pačių riešutų
Alyvuogių (irgi pagal skonį, bet šiaip užtektų gal 100-150gr)
Ir vėl skiltelė česnako, nors čia nebūtina
Galima dar krapų… Čia taip pat aš nieko nededu iš prieskonių, nes man ir taip skanu.

Gaminimas toks pat.

Abi užtepėles galima tepti tiek ant bulkos, tiek ant krekerių, tiek ant trapučių, tiek ant ,,Raw Food” duonelių ir t.t. Aš ir vienas valgyt galiu, neapsikraunu su tepliojimais dažniausiai.

P.S. Gal kada nors, kai man bus gera nuotaika ir aš netingėsiu sau pasigaminti dar skanesnę užtepėlę už šitas, duosiu jums žinoti😉

2 thoughts on “Dvi skanios, sveikos ir pikantiškos užtepėlės

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s