Kinietiška sriuba su kiaušiniu


Visada kažkodėl galvojau, kad kinietiškas sriubas padaryti yra sunku. Man be galo patinka ,,Gan Bei City” restorano sriubos ir tie jų ingredientai man atrodė kažkokia mistika. aišku tokios pačios sriubos nepasidarysiu, nes neturiu namie natrio gliutomato, bet sveikesnis variantas irgi gavosi labai neblogas.
IMG_20130728_181451Reikės:
1 l vandens
1 sultinio pakelį (naudojau tą želinį sultinį, bet galima ir kubelį imti)
2 pomidorai
10 pievagrybių (vėlgi galima skaičių koreguoti, dėkit pagal skonį) arba 1 puodelį kiniškų grybų
1 kiaušinis
1 šaukštas, su nedideliu kaupu, krakmolo
2-3 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas baltojo vyno acto
3/4 a. š. baltųjų, juodųjų pipirų

Pomidorus užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti kokią minutę, tada nulupti odelę.
Užvirti vandenį, įdėti sultinį. Kai sultinys ištirps, supilti sojos padažą ir sudėti grybus. Virti apie 10 minučių.
Tada sudėti pipirus, actą , išmaišyti.
Kiaušinį suplakti , supilti į sriubą ir labai labai labai greitai maišyti, kol jis pasiskleis po visą sriubą ir pus panašus į siūlus.
Krakmolą išmaišyti 5 šaukštuose šalto vandens ir supilti į puodą su sriuba. Tada greitai išmaišyti, kad krakmolas nevirstų į gumulą ir dar pakaitinti kelias minutes.
Apibarsyti sezamo sėklomis ir viskas🙂

P.S. Jei norisi sriubos su mėsa, tai galima įdėti smulkintos vištienos virimo pradžioje (kai dedate grybus).
P.S.2. Nuotraukoje matosi agurkas. Kažkodėl sugalvojau jo įtarkuoti, nes daugumoje receptų jį naudoja, bet tas agurkas suteikė tokį kvapą… Geriau jo nedėti, nebent norit pabandyti ir esate agurkų maniakas.

8 thoughts on “Kinietiška sriuba su kiaušiniu

  1. Bandziau gaminti tai nuostabu! Beveik visai tokia pat kaip kinietiskuose ar japoniskuose restoranuose🙂 ir man tai agurkas visai tiko

  2. Nes padarete klaida su agurku,verdantis actas iskart pavercia agurka raugintu arba net labiau prarugusiu,todel jei i ,bet koki patiekala pilate acto agurka dekite tik i isvirta sriuba🙂

  3. ir dar perskaiciau… nu kas pila krakmola i verdanti vandeni🙂 istirpinkite krakmola mazame puodelyje salto vandens ir supilkite i sriuba tada pamirsit “gumuliukus” 😉

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s