Bulvių salotos su pievagrybiais


Šiaip šitos salotos atrodo gana sunkios ir riebokos, bet vienas ingredientas labai pagyvina skonį ir duoda gaivumo.
IMG_20130725_130816Reikės:
4-5 virtų bulvių (neturi būti labai didelės)
Kažkur 10-15 pievagrybių (priklausomai nuo dydžio)
2-3 marinuotų agurkų (galima ir paprastus ir raugintus)
Svogūnas

Padažui:
Šaukštelis grūdėtų garstyčių
2-3 v.š. alyvuogių arba, geriausiai būtų, kokio kitokio aliejaus kaip pvz česnakinio ar dar kokio pikantiškesnio.
1 v. š. balto vyno acto (arba šaukšteliu obuolių acto)
1 a. š. sojos padažo
Druskos
Pipirų

Bulves ir agurkus supjaustyti riekelėmis, pievagrybius apkepti keptuvėje ir sudėti į dubenį su visais kitais produktais. Svogūną galima taip pat apkepti arba supjaustyti pusžiedžiais ir sudėti nekeptą. Bandžiau abiem variantais ir abu man patiko. Sumaišyti padažo ingredientus, užpilti ant salotų ir atsargiai išmaišyti, nes grubiai maišant gausis košė, kuri man gavosi pirmuosius kartus.
skanaus.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s