Upėtakis su daržovių troškiniu


DSC_1335
Reikės:

* Upėtakio
* Vyšninių pomidoriukų
* Pusės cukinijos
* 6-7  pievagrybių
* Nedidelės brokolio galvutės
* 2-3 stiebų saliero
* Svogūno
* Prieskonių
* Alyvuogių arba česnakinio arba kitokio pikantiškesnio aliejaus
* Sojos padažo

Upėtakį įtrinti druska ir pipirais (arba citrinpipiriais) ir palikti pasimarinuoti 1 ar 2 valandas. Vėliau žuvį dėti į keptuvę ir ant silpnos ugnies apkepti (kiekvieną pusę maždaug po 5-6 minutes) alyvuogių aliejuje.

Į kitą, didesnę, keptuvę įpilti aliejaus, sudėti pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir šiek tiek juos apkepti. Tada sudėti susmulkintus salierus ir vėl kelias minutes patroškinti. Vėliau sudėti brokolius  ir kubeliais sumulkintą cukiniją. Dar vėliau pievagrybius supjaustyti taip pat kubeliais (arba riekelėmis, jei labiau patinka) ir išsiųsti pas kitas daržoves troškintis. Pačiame gale įpilti dar šiek tiek aliejaus (gerriausia būtų česnakinio arba to, kuris būna su džiovintais pomidorais), įpilti sojos padažo (ar kitokio saldžiarūgščio), įberti šiek tiek druskos, pipirų, salotų prieskonių (ir visokių kokios tik patinka) ir karts nuo karto maišant patroškinti dar 5 minutes. Tada į lėkštę įdėti žuvį ir šį troškinį.
Štai ir viskas🙂

3 thoughts on “Upėtakis su daržovių troškiniu

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s