Kiniška saldžiarūgštė vištiena.



Reikės:
300 – 400 gr vištienos file
miltų (vištienos voliojimui)
1 kiaušinio baltymo
2 svogūnai
1-2 šaukštai krakmolo
1 raudonoji paprika
1 morka
2 skiltelės česnako
2 v.š. klevų sirupo, ryžių (arba obuolių) acto (arba šiek tiek to, šiek tiek kito), sojos padažo
1 v.š. pomidorų padažo ir 1 v.š. saldžiarūgščio padažo (bet šito nebūtina, jei neturit)
pipirų, paprikos miltelių, kario prieskonių, šafrano prieskonių, garstyčių miltelių
aliejaus

Supjaustyti gabaliukais vištieną, sumaišyti su trupučiu paprikos, garstyčių milteliais, dar pipirais ir šafranu ir palikti pasimarinuoti kelioms valandoms. Vėliau įmerkiam į baltymus ir išvoliojame miltuose. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais, morkas – plonais šiaudeliais, papriką taip pat. Česnaką labai smulkiai susmulkinti.
Įkaitinti keptuvėje aliejų, sudėti vištieną ir kepti kol šiek tiek apskrus. Vėliau išimti ant popierinio rankšluostuko, kad šiek tiek susigertų aliejus. Tada, į tą pačią keptuvę sudėti daržoves ir kepti kol suminkštės, o vėliau, galiausiai, sudėti į jų kompaniją ir vištieną ir viską pamaišius dar apibarstyti kario prieskoniais.
Atskirame indelyje sumaišyti ryžių actą, klevų sirupą, sojos padažą ir pomidorų padažą ir viską supilti į keptuvę (kad būtų saldžiau, galima įpilti šiek tiek ananasų sulčių).
Krakmolą sumaišyti su šaltu vandeniu (150-200ml) ir supilti į keptuvę ant vištienos ir daržovių. Tada pamaišyti, kad pasiskirstytų ir kaitinti kol užvirs.
Skanu su jazminų ryžiais.

5 thoughts on “Kiniška saldžiarūgštė vištiena.

  1. Na taip, logiška😉 Aš visad mėsytę volioju krakmole, o daržovytės sutirštėja nuo medaus, tai niekad nepasigendu tirštumėlio/klampumėlio🙂 Ačiū😉

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s