Sekmadienio troškinys.



Reikės:
2-3 morkų
2 pomidorų
Kelių didelių raudonųjų paprikų
Saliero stiebo arba dviejų
Pusės cukinijos (arba moliūgo, kas būtų skaniau, bet šį kartą neturėjau)
2 svogūnų
3 skiltelių česnako
Šviežio baziliko
Petražolių
Alyvuogių aliejaus
Juodųjų pipirų, druskos
Paprikos miltelių
Čili prieskonių (kiek jo dėti priklauso nuo Jūsų, ar mėgstat aštriau ar ne. Aš mėgstu, todėl dėjau arbatinį šaukštelį, nes pas mane jie ypač aštrūs.)

Eiga
Sutarkuojame morkas, susmulkiname svogūnus ir papriką. Dedame į gilų puodą (arba, geriau būtų, gilią keptuvę), užpilame vandeniu, kad vos vos apsemtų,keliais šaukštais alyvuogių aliejaus ir uždengus troškiname 10-15 minučių. Tada dedam mažesniais gabaliukais supjaustytą cukiniją (arba moliūgą), susmulkintą salierą, baziliką, prieskonius, supjaustytą česnaką, petražoles (dar krapų galima), uždengiam ir toliau troškinam. Po kelių minučių dedam supjaustytus pomidorus (kitą kartą nulupsiu odeles, nes dabar jos tikrai maišė, bent jau man), uždengiam dangčiu ir paliekam ant nedidelės ugnies troškintis dar kažkur 20 minučių. Viskas.🙂

3 thoughts on “Sekmadienio troškinys.

  1. Nepaisant to, kad neturėjau salierų ir paprikos tik simboliškai-skonis buvo dieviškas. O svarbiausia ačiū už atradimą, kad galima trošinti vandenyje su keliais šaukštais aliejaus. Nes prieš tai daržovių troškiniai ant keptuvės man asocijavosi su kažkuo labai riebiu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s