Šokoladinis mascarponės pyragas



Prisipažinsiu, pradžioje jis mane kaip reikalas sunervino, BET padariau tik vieną klaidą – dariau iš ryto, kai pyrago reikėjo vakarui, o reikėjo daryti TIK iš vakaro. Šiaip pyrago skonis nesuprastėjo, tiesiog jis buvo mažiau sustingęs. Bet skanus ir toks.

Reikės:
Pagrindui:
* 280gr. sviesto.
* 180gr. cukraus pudros
* Dviejų nedidelių kiaušinių.
* 450gr. miltų.

Įdarui:
* 500ml grietinėlės.
* 200gr mascarponės sūrio.
* 350 šokolado (naudojau 100gr ,,Shogetten” ir 250gr specialaus šokolado lydimui, kepiniam ir t.t.)

Sviestas turi būti kambario temperatūros, minkštas. Jį sutriname su cukraus pudra, miltais. Dedame kiaušinius, minkome tešlą ir galiausiai padedam į šaldytuvą kokiai valandai. (Šiaip šitas kiekis skirtas 30cm formai, aš dariau 24cm, todėl tešlos liko). Po valandos ištraukiame mūsų trupinius. Kepimo formą išklojau folija, lipinau tešla, aplipinau kraštus ir subadžiau šakute pagrindą. Tada uždėjau iur prispaudžiau foliją (dar gerai būtų rast kažką, su kuo galima būtų prispausti). Kepti reikia 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Paskui nuimti foliją ir tą daiktą su kuo prispaudėte ir kepti dar 5 minutes. Išimti ir leisti atvėsti.
Kol pagrindas vėsta pasidarysim įdarą. Karšto vandens vonelėje išlydome šokoladą ir 50ml grietinėlės. Likusią grietinėle iki standumo išplakame, įmaišome marcarpone, dar paplakam ir sumaišom su šokoladu. Įdarą pilam ant pagrindo ir MINIMUM NAKČIAI deame į šaldytuvą.
P.S. Aš padariau ryte (apie 7-8h) ir jis man iki 21h vakaro reikiamai nesustingo ir buvo gana minkštas. Ir tokį buvo galima valgyti, nebėgo per kraštus, bet manau geriau būtų jei dar būtų pastingęs. Pastovėjęs dar naktį buvo super. Tai iš viso maždaug šaldyti reikėtų parą…

2 thoughts on “Šokoladinis mascarponės pyragas

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s