Tiramisu.


Riebus? Riebus. Kaloringas? Kaloringas. Skanus? Labai. Atsiliepimai? ,,Kai švęsiu savo gimtadienį, gal galėsi ir man tokį padaryti?”. ,,Liko dar? Galėtum įdėti? Į namus parsineščiau, nes jau nebesukišu, o noriu”.

Reikės:
500 gr. mascarponės sūrio.
Sausainių ,,Damų piršteliai”.
6 v.š. cukrau.
4 kiaušinių.
Puodelis juodos kavos.
50 ml brendžio/ romo/ likerio.
60 gr. juodo šokolado arba daugiau, žiūrėkite pagal skonį, jei mėgstate juodą šokoladą ir norite, jog jis labiau jaustųsi, naudokite 100 gramų)
Kakavos miltelių.

Pirmiausia atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Trynius su cukrumi plakti iki šviesios šviesios masės. Tada sudėti mascarponės sūrį ir paplakti, kad susimaišytų. Baltymus išplakti iki standumo (plakti kokias 3-5 minutes) ir išplakus atsargiai įmaišyti į trynių ir mascarponės sūrio masę.

Kavą sumaišykite su brendžiu. Skardą pašlakstyti kava. Sausainius (iki pusės) įmerkti į kavą ir nelaikant, iš kart, ištraukti. Dėlioti drėgnąja dalimi į viršų. Tada sudėti pusę paruoštos mascarponės masės, išlyginti ir pabarstyti trupučių kakavos, bei 30 gramų šokolado. Vėl sausainius pamirkome kavoje ir dedame drėgnąja dalimi į apačią. Kai padengiate sausainių sluoksnį, apšlakstykite jų viršų kava ir dėkite likusią dalį kremo. Vėl išlyginkite, apibarstykite kakavos milteliais ir likusiu kiekiu šokolado.
Laikyti mažiausiai 6-7 valandas šaldytuve, uždengus maistine plėvele arba folija.

6 thoughts on “Tiramisu.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s