Daržovių suši.


Vis norėjau pabandyti žaliavalgiškus sušius be ryžių ir žinokit skanu. Lengva. Gaivu.

Reikės:
* Dumblių lakštų;
* Saliero, agurko, morkos supjaustytų juostelėmis;
* Krapų, petražolių;
* Jūros kopūstų;
* Burokėlių;
* Iceberg’o salotų.

Ant dumblio lakšto išklojame iceberg’o lapus, sudedame daržoves, o lakšto kitą galą šiek tiek pašlapiname vandeniu, kad priliptų kai vyniosim. Suvyniojame ir baigta 🙂 Tinka su sojos padažu.


P.S. Šiaip galima vynioti visokias, bet kurias daržoves, aš čia pasirinkau ką turėjau. Dar galima išvirti kalafiorą arba brokolį. Išvirus sutrinti trintuvu ir tą košelę tepti ant lakšto ir tik tada sudėti daržoves. Manau taip būtų skaniau, bet dabar nei brokolio, nei kalafioro neturėjau.

Kadangi domiuosi sveika mityba, tai dar bus eksperimentų su sušiais. Bandysiu juos daryti arba be ryžių arba juos keisti, nes baltieji ryžiai (arba suši ryžiai) yra beveik mažiausiai naudingų medžiagų turintys ryžiai, nes tol, kol uos nupoliruoja ir padaro baltus, dingsta visos naudingosios medžiagos ir galiausiai jie tiesiog tampa produktu, kuris sukelia celiulitą.

9 mintys apie “Daržovių suši.

  1. aš irgi esu daug kur girdėjus kad tie balti ryžiai sukelia celiulitą. Todėl suši ir vengiu, bet šitą išbandyt manau reiks 😀

  2. NESKAITYK MANO MINČIU Forelle 😀 Rudieji naudingi, nes jie nenupoliruoti ir su visais vitaminais 🙂 turiu idėją sušius daryt su tais ryžiais, o tu atskleidei mano kėslus 😀 juokauju jei ką

  3. Turbūt pirmiau ir išbandysi 🙂 Aš tik nustebau, jog yra ir rudųjų ryžių būtent sušiams, tai ir pagriebiau pakiuką, žiūrėsim kaip seksis išvirti ir koks bus skonis. Išvaizda, kaip spėju, nelabai us kokia

  4. Tiesiog jie tamsūs 🙂 o aš net nežinojau kad yra rudųjų ryžių būtent sušiams…Nes pati naudočiau paprastus, kažkaip atrodo kad sušiam rudieji nepritaikyti 🙂 O aš irgi turbūt greit nebandysiu 😀 nors gal

  5. Zaliavalgiai zmones valgo tik neapdorota maista, cia tas skirsnis netinkamas, nes zaliavalgiai, kitaip dar vadinami sirojedais yra ne veganai, ju maiste nera visiskai jokio apdoroto maisto, tai nei marinuoti, nei virti burokeliai netinka, plius dumblo lapas jau apdorotas, pastebejau ir kitu siam skirsniui netinkamu receptu, nebent dumblius ka tik istrauktus is juros valgot, tokie priedai, kaip soja ar actas is vis netinkami. Tai gi pasitobulinkit su siuo skirsniuku zaliavalgiams, nes jis tikrai ne toks 🙂

  6. Visų pirma, aš veganų puslapyje mačiau receptų su dumblių lakštais 🙂 o visų antra burokėliai nebūtinai turi būti marinuoti ar virti, galima ir žalius 😛 Plius žaliavalgiai gali šildyti maistą iki 45 laipsnių

Palikti atsakymą: Sirojede Atšaukti atsakymą