Žaliavalgiškas morkų pyragas.


Labai labai veganiškas, gaivus ir sveikas.

Reikės:
* 3 vidutinio dydžio morkos;
* Sauja anakardžių riešutų (arba migdolų);
* 1/2 šaukštelio cinamono (arba truputį mažiau);
* Trupučio kardamono ir muskato riešuto prieskonių;
* 1/3 a.š. druskos;
* Pusės stiklinės virinto vandens.

Anakardžius (arba migdolus) iš vakaro užpilti verdančiu vandeniu ir palikti. Ryte vandenį nupilti ir vėl trumpam užpilti verdančiu vandeniu. Jei naudojate migdolus, reikės nulupti odelę, bet tą be vargo padarysite užpylę verdančiu vandeniu. Morkas sutarkuoti. Viską, kartu su prieskoniais sudėti į virtuvinį kombainą ir trinti trinti trinti… Apie 5-10 minučių. tada sudėti į indelį ir uždengus įkišti į šaldytuvą keliom valandom. Viskas🙂

Žinot, labai pati nustebau, bet man netgi laaabai patiko. Toks gaivus, toks lengvas ir sveikas desertas… O norint galima jį pasidaryti ir nesaldų🙂 Dar galima įmaišyti išmirkytų datulių arba figų. Arba pagardinti pikantiškesniais prieskoniais ir įmaišyti svogūną… Žodžiu, improvizuoti kaip tik išeina.

8 thoughts on “Žaliavalgiškas morkų pyragas.

  1. sveika, sudomino man šitas receptas. o kiek ta sauja riešutų gramais būtų maždaug? ir kokio maždaug dydžio tas pyragas gaunas?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s