Šokoladinis pyragas.



Pagrindui:
– Nepilnas puodelis miltų
– 80 gr. sviesto
– 1/3 puodelio cukraus
– 2 kiaušiniai
– 1 a.š. kepimo miltelių
– 30 gr. susmulkintų migdolų
– 2 ar 3 v.š. nesaldintų kakavos miltelių.

Top’ui:
– 200 gr. juodojo šokolado (70%) ir 150 gr. užteks ir 62% šokolado.
– 3 v.š. gero brendžio
– 300 ml. 30% grietinėlės
– 80 gr. sausainių (sutrupintų, bet ne iki miltų masės, o, kad būtų gabaliukai)
– 100 gr. sviesto

Pagrindą darom taip…
Išplakam sviestą ir cukrų iki purios masės. Vėliau įmušti kiaušinius, kiekvieną kartą vis gerai išplakant.
Kitame dubenyje sumaišyti kakavos miltelius, miltus, kepimo miltelius, migdolus. Viską supilti į kiaušinių ir cukraus masę ir išmaišyti.
Ištepti formą sviestu, viską supilti ir kepti 20-25min., 180 laipsnių orkaitėj. Po to palikti visiškai atvėsti.

Šokolado masę…
Susmulkinti šokoladą ir jį ištirpinti karšto vandens vonelėje. Tada sudėjus sviestą ir supylus grietinėlę, išmaišyti ir šiek tiek dar pakaitinti, nuolat maišant. Po to nuimti nuo ugnies ir atvėsinus dėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Po pusvalandžio išimti, išsukti ir vėl dėti į šaldytuvą. Dar po 30 min., išėmus, vėl išsukti, supilti brendį, suberti sutrupintus sausainius, gerai gerai išmaišyti ir supylus ant atvėsusios pagrindo dėti į šaldytuvą, kad visiškai atšaltų. Aš laikiau per naktį, viskas buvo super.
Dėkavojimai už receptą.🙂

P.S. Norint saldesnio, reikėtų rinktis mažiau procentų turintį šokoladą. Šitas gavosi toks idealiai tinkantis prie kavos, bet tikrai ne per saldus.

5 thoughts on “Šokoladinis pyragas.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s