Ispaniškas ,,Gaspacho”.



Būdama Ispanijoje vis norėjau paragauti to Gaspacho, nes neįsivaizdavau kas tai. Žinojau, kad tai – šalta sriuba, bet įdomus buvo skonis. Nusipirkau jau paruoštą, paragavau ir pasigailėjau…kad pirkau paskutinę dieną. Kadangi pirkau iš pakelio į kelionę tai ir paragavau tik jau išvažiavus iš Ispanijos, todėl studijavau etiketę ir šifravau ispaniškus žodžius, norėdama sužinoti iš ko ji susideda. šiaip ne taip man tas pavyko ir Gaspacho išėjo skani. Ypač tinkanti karštą dieną.

Reikės:
1 stiklinės aštrių pomidorų sulčių.
1/3 stiklinės paprastų pomidorų sulčių.
Svogūno.
Dviejų skiltelių česnako.
1 didelio pomidoro (arba dviejų mažesnių).
2 didelių agurkų.
Ketvirtadalio žaliosios paprikos.
Druskos.
Pipirų.
2 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus.
2 arbatinių šaukštelių obuolių acto.
Trupučio ankštinių pipirų prieskonių (jeigu norit aštriau).

Darom taip:
Smulkiai supjaustom svogūną, česnako skilteles. Supjaustom agurkus, užbarstom ant jų druskos ir trumpam paliekam. Per tą laiką supjaustom papriką, ant pomidorų užpilam verdančio vandens, kad geriau nusiluptų, taip pat smulkiai supjaustom ir viską, visas daržoves sudedam į plakiklį. Įberiam gal šaukštelį ar truputį daugiau pipirų, ankštinių pipirų prieskonių, dar šiek tiek druskos, supilam pomidorų sultis, aliejų, actą, viską suplakam ir įdedam keliom valandom į šaldytuvą, kad atšaltų (manau laikyt šaldytuve nebūtina, gal galima ir iš karto, bet man skaniau šaltesnė).

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s