Saldžiarūgštė vištiena


Vienai nemažai porcijai reikės:
~250gr vištienos krūtinėlės be odelės
trupučio miltų (vištienos voliojimui)
1 nedidelio kiaušinio baltymo
kažkur 2-3 gabalėlių ananaso
1 svogūnas
1-2 šaukštai krakmolo
1/2 a.š. imbiero

Saldžiarūgščiam padažui:
1/3 puodelio acto
1-2 valg.š. kečupo
1-2 puodelio ananasų sulčių
1 šaukštas krakmolo
2 valg.š. cukraus


Darome taip:

Supjaustome gabaliukais vištieną, įmerkiam į baltymus ir išvoliojame miltuose. Tada apibarstom pipirais ir įdėję į keptuvę pakepam, apibarstom imbieru ir dar pakepam, kol truputį paruduoja. Sudedame į kokią lėkštę.
Svogūną su ananasais pakepti aliejuje.
Paskui į kokį bliudelį pilame actą, suberiame cukrų, kečupą ir išmaišome. Užviriname, sudedame ananasus su svogūnais, tada vištieną ir truputį pakepam. Po to sudedame krakmolą, įspaudžiam truputį citrinos sulčių ir dar pakepam, kol viskas sutirštėja. Enjoy!😀
P.S. Dar su bruknėm vištiena labai skanu, taigi galima užsidėti bruknių ant viršaus.

4 thoughts on “Saldžiarūgštė vištiena

  1. Būna, kad panašiai ruošiama kiauliena. Tie povarai tvirtina, kad geresnės mėsos tam nėra, o vat vištena or eutena saldžiarūgščiai, pasirodo, irgi svotiškai nuteikia gomūrį

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s