Lašiša su žalumynais.


Saulėtos, šiltos ir labai pavasarį primenančios dienos proga, tokios pat gaivios ir skanios salotos.

1 porcijai reikės:
* 60-70gr šviežios lašišos.
* Krapų, petražolių, svogūnų laiškų (kiekio deja nelabai žiūrėjau, tiesiog pagal skonį).
* Saliero lapų.
* Iceberg’ o salotų.
* 3 marinuotų agurkėlių.
* Alyvuogių aliejaus.
* Juodųjų, baltųjų ir čili (jeigu norisi aštriau) pipirų, muskato prieskonių.

Lašišą ruošiame ant garų apie 10-15 minučių. Kol lašiša verda garuose paruošiame salotas. Suplėšome iceberg’o salotas, susmulkinam saliero lapus, svogūnų laiškus, krapus, petražoles ir sudedame į lėkštę. Išilgai supjaustom agurkėlius ir sudedame į lėkštę. Užpilam vieną šaukštelį alyvuogių aliejaus, užbarstom prieskonius. Kai lašiša bus išvirta, ją susmulkinam, sudedame ant žalumynų, užpilam dar 1-2 a.š. alyvuogių aliejaus ir dar užbarstom trupučiu prieskonių.
Kadangi fotografavau tai visko nemaišiau, bet fotosesijai baigus viską gerai gerai išmaišiau, nes tada pasiskirstė aliejus ir prieskoniai. Skanaus 🙂

Parašykite komentarą